Zoeken...
Uitgelicht
home > Vivolanda
Eloisa Gerritse

The beginning of becoming a Star Wars fan…

11 februari 2016 - Eloisa

Ik weet nog goed hoe de discussie op het werk begon…
De nieuwste film van Star Wars was op komst en er was nogal veel om te doen. Zodra je de tv of radio aanzette of op het internet zat, was daar wel iets over Star Wars te zien, te horen of te vinden. Ik begreep niet waar iedereen zich zo druk over maakte, naar mijn idee was het maar een saaie science fiction film. Dat niet iedereen er zo over dacht merkte ik wel toen ik mijn mening gaf over de film. Ik kan jullie zeggen dat als iemand een uur lang vol passie over deze film kan praten het toch wel een bijzondere film moet zijn.

Zo gebeurde het dat ik me liet ompraten, en aan het einde van mijn werkdag naar buiten liep met de dvd box van Star Wars in mijn tas. Thuis gekomen verklaarde meerdere mensen me voor gek maar belofte maakt schuld en zo begon ik aan mijn eerste deel van Star Wars.

Er zijn zes delen waarvan ik begreep dat deel 4, 5 en 6 als eerste zijn gemaakt en later deel 1, 2 en 3 zijn uitgekomen. Volgens mijn informatie moest ik beginnen met deel 4 dus zo gezegd en gedaan deel 4 in de Blu-ray speler en kijken maar. Ik zeg je eerlijk, het ging me niet goed af.

Af en toe viel ik wel eens in slaap en dacht ik oh jee waar ben ik aan begonnen. 

Iedereen vroeg me: “en? Ben je al om?”. Zo kwam ik er dus achter dat ik helemaal niet met deel 4 moest starten maar gewoon bij deel 1 moest beginnen. Daar is het begonnen…

Vanaf het moment dat de dvd aan ging heb ik van minuut tot minuut gespannen zitten kijken, ik zat zo in de film dat ik bij mezelf dacht, waarom heb ik deze niet eerder gekeken. 

Ik kan jullie zeggen in 1 week heb ik alles gekeken en heb ik mijn mening moeten bijstellen. 

Juist door met deel 1 te beginnen begrijp je pas het hele verhaal, het hoe en waarom.

Ik kan niet anders zeggen, wat een fantastische film!

Welk deel ik het mooist of het best vond kan ik jullie niet zeggen, ik ben gevallen voor het verhaal.. Een love story is eigenlijk de beste manier om deze film te omschrijven. Twee mensen die voor elkaar vallen, wat eigenlijk niet mag, maar toch gebeurt. Een reis met veel tegenslag, liefde maar ook een tragische drama. Je verwacht een happy end maar dan gebeurt er iets heel anders.. Het is totaal niet saai maar zorgt er gewoon voor dat je blijft kijken, het is spannend, verdrietig, maar je kan er ook om lachen. Toch was het mooiste van allemaal wel de gedachte: hoe zal het verder gaan?

Als ik kijk naar hoe de film gemaakt is, begrijp ik waarom de meeste mensen fascinerend praten over de delen 4,5 en 6. Deze films waren hun tijd ver vooruit en dat was natuurlijk nogal wat in de filmwereld. De speciale effecten, de film, het decor dat hebben ze toch aardig goed verzonnen. Totaal anders dan de delen 1, 2 en 3 dat zijn weer de delen die we in het tijdperk van nu niet anders gewend zijn. 

Na de Star Wars week thuis kon ik natuurlijk niet achter blijven en ben ik ook naar deel 7 in de bioscoop geweest. Ook dit deel past weer in het verhaal, fascinerend hoe de mensen dit toch kunnen verzinnen. Ik begrijp nu ook waarom er zoveel Star Wars producten overal te koop zijn, het is gewoon heel erg leuk!

Als mensen praten over The Jedi, Obi-Wan Kenobi, Yoda, Luke Sky Walker, Darth Vader, Jar Jar Binks, Jabba the Hutt, C-3PO, R2-D2 en zo nog vele andere namen uit de film, kan ik zeggen: “dat zijn personages uit Star Wars en die film moet je zeker eens gaan kijken”.

Star Wars heeft er weer een fan bij, ik kan niet wachten tot deel 8 uitkomt.

 

Share on Facebook
Share on Twitter