Zoeken...
Uitgelicht
home > Vivolanda
Miranda Young

Overheerlijke cupcakes

28 oktober 2015 - Miranda

Elke ochtend ontbijten wij samen. Een ontbijt zorgt er niet alleen voor dat we de dag beter doorkomen omdat we dan geen honger hebben, maar het brengt ook het lichaam op gang. Rond de klok van 10 nuttigen wij een tussendoortje. Over het algemeen eten we twee stuks fruit op een dag. Toch heb ik ondervonden dat een appel mee naar school laten nemen niet handig werkt voor de jongste. Of hij wordt bruin en dan gooit ze het weg, of ze heeft niet genoeg tijd om het op te eten en neemt de helft weer mee terug. Een banaan krijgt ze zelfstandig nog niet open en zo is er eigenlijk aan alles wel wat op te merken. Druiven zijn een fantastische optie maar daarvan moet ze vaak naar het toilet, wat dan ook weer niet heel handig is. Kortom fruit mee naar school laten nemen is gewoon niet praktisch. 

Daarom hebben wij al een aantal jaar de regel dat ze een koekje mee naar school nemen, tussen de middag eten we een boterham en na schooltijd maak ik een grote fruitschaal. Zo krijgen ze elke dag hun portie fruit binnen, zonder stress en verspilling van eten. Op de schaal liggen meerdere soorten fruit, allemaal in handige hap klare stukjes gesneden. De kinderen krijgen een vorkje en dan kunnen ze gezamenlijk van de schaal afprikken en smullen. Ook vriendjes en vriendinnetjes doen maar wat graag mee. Om het proeven te stimuleren moeten ze allemaal van alles iets eten en daarna mogen ze hun voorkeur opeten. De schaal moet leeg zijn voordat ze gaan spelen. Over het algemeen duurt dat niet zo lang. In de zomermaanden bestaat de schaal vaak uit aardbeien en in de winter uit mandarijnen. En natuurlijk houd ik de aanbiedingen in de gaten, immers is het leven al duur genoeg.

In de avond nuttigen we een warme maaltijd. Dit kunnen aardappels met groenten zijn, maar ook lasagne, frietjes of bijvoorbeeld rijst. Met als nagerecht uiteraard een heerlijk toetje. Zodra de kleintjes in bed liggen maken we een grote pot thee en nemen we de koekjestrommel erbij. De inhoud van de koekjestrommel is altijd een groot feest. Maar waar de kinderen echt helemaal gek op zijn, zijn de zelfgemaakte cupcakes. En een hele enkele keer mogen ze deze ook zelf versieren, dan is het past echt dolle pret. Voor degene die het zielig vinden voor de kleintjes, ook zij krijgen hun portie ergens tussendoor op de dag. Niemand in dit gezin hoeft honger te lijden :)

Maar hoe maak je nu zulke overheerlijke cupcakes?
Benodigdheden:
– 150 gram boter of margarine
– 150 gram suiker
– 1 pakje vanillesuiker
– 1 theelepel zout (dit doe ik er zelf nooit bij)
– 3 eieren
– 150 gram bloem of cakemeel

Bereiden:
– Smelt de boter in een pan
– voeg de suiker, vanillesuiker, het zout en de bloem (of cakemeel) toe en roer dit tot een gladde massa
– voeg de 3 eieren toe en roer dit wederom door tot een gladde massa

Nu heb je het voorwerk gedaan en moeten de cupcakes alleen nog gebakken worden. Dit kun je doen door ze te bakken in de oven, maar met de Bestron cupcakemaker kun je ze nog veel sneller bakken. En sneller = beter! Want laten we eerlijk zijn, we komen vaak al handen en tijd te kort. De cupcakemaker is ideaal in gebruik, per baklading kunnen er 6 cupcakes gebakken worden. Eerst plaats je voorzichtig (want het apparaat is heet) de cupcakevormpjes in het apparaat. Vervolgens vet je het apparaat een beetje in zodat het niet plakt aan de bovenkant. Uiteindelijk vul je de vormpjes voor 3/4 met beslag.

Nu kan het apparaat dicht en is het wachten begonnen. Niet lang hoor, want na zo'n 7-10 minuten zijn de cupcakes al klaar! De cupcakes kun je er uiteraard met je blote handen uithalen, toch gebruik ik een pannenlap of twee vorken om ze eruit te tillen. De eerste twee kan ik er makkelijk met de blote hand uithalen maar daarna is het toch wel heet aan de vingers. Zorg ervoor dat de de materialen die gebruikt worden schoon zijn. Immers moeten de cupcakes opgegeten worden. Niks zo vies als een hele lading bacteriën overbrengen op het etenswaar...

Tip: prik met een satéprikker in de cupcakes, komt deze er droog uit dan zijn de cakejes klaar, is deze nog vochtig dan moeten ze nog eventjes.

 

Share on Facebook
Share on Twitter