Zoeken...
Uitgelicht
home > Vivolanda
Eloisa Gerritse

Scary popcakes, griezelig lekker..

21 oktober 2016 - Eloisa

Oktober.. de maand dat de bladeren van de bomen dwarrelen, de laatste zonnestralen nog schijnen en de dagen weer korter en donkerder worden. Herfst meldt zich weer in ons land en dat betekent; gezelligheid, warmte, kou en heerlijke gerechten. Persoonlijk geef ik meer de voorkeur aan het voorjaar en de zomer. Maar de herfst en winter hebben ook wel weer wat.

Nu ik deze blog aan het schrijven ben is het ook een typisch herfstachtige dag, de regen tikt op het raam en de wind waait door de tuin. Dit zijn van die dagen dat ik het liefst de keuken in ga en de kook- en bakboeken erop na sla voor de heerlijkste recepten. Ik hou van uitgebreid koken en bakken, maar met twee kinderen kom ik er niet meer zo vaak aan toe als ik zou willen. Maar vandaag gun ik mezelf eens zo’n heerlijk bakmomentje. Met Halloween op komst wil ik eens wat creatiefs gaan doen met popcakes.

Popcakes heb ik nog niet eerder gemaakt, maar wanneer ik op het internet surf kom ik de gekste, leukste en toch gemakkelijke recepten tegen. Ik heb gelijk zin om aan de slag te gaan. Voor het maken van de popcakes gebruik ik mijn Trebs Popcake maker. Bij deze maker zitten popcake stokjes en een gebruiksaanwijzing met recepten. Ik ben zelf gaan neuzen op het internet naar recepten, omdat ik specifieke recepten zocht voor Halloween. Voor het beslag heb ik gekozen voor een basis cupcakemix en voor de decoratie ben ik nog even naar de lokale taartenwinkel geweest. Nu we alles in huis hebben kunnen we aan de slag. Het bakken van de popcakes gaat snel, je verdeelt het beslag over de bakplaat in de daarvoor bestemde holletjes en klapt hierna de maker dicht. Omdat het deeg zal rijzen is het niet verstandig om het beslag tot de rand te vullen maar er iets onder te blijven. Na enkele minuten verschijnen er mooie licht bruine bolletjes. Een klein gedeelte van het beslag gebruik ik om er rode kleurvloeistof doorheen te mengen, zo creëer je redvelvet, wat met Halloween natuurlijk supervet is. Als al het beslag gebruikt is verbaas ik mij over het feit wat een handig ding die Trebs Popcake maker eigenlijk is. Het scheelt een hoop werk zo. Als de bolletjes zijn afgekoeld kunnen we aan de slag gaan met de versiering en het decoreren, het leukste gedeelte bij het maken van de popcakes. Wanneer je op internet zoekt kun je de gekste creaties vinden, enge pompoenen, spoken, vleermuizen, spinnen, skeletten etc…

Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Omdat het de eerste keer is dat ik de popcakes maak heb ik gekozen voor een paar verschillende scary pops, het koste wat tijd, bloed, zweet en tranen maar ik denk dat het resultaat er wel mag zijn. Ik noem ze dan ook scary popcakes… Griezelig lekker. 

Happy Halloween iedereen!

Share on Facebook
Share on Twitter