Zoeken...
Uitgelicht
home > Vivolanda
Miranda Young

Puzzelpret

05 mei 2015 - Miranda

Wederom dubbele pret met Ravensburger Tiptoi®. Eerst spenderen we heel wat volle minuten aan de puzzel. We zoeken de kantjes eruit en maken deze. Daarna kijken we naar de kleuren welke bij elkaar horen zodat de puzzel iets makkelijker wordt. Daarna kijken we wat over is. Aangezien ik het belangrijk vind dat de kinderen zelf logisch leren nadenken laat ik ze zoveel mogelijk zelf doen.

Minuten verstrijken voorbij en dan is het eindelijk zover! De kinderen zijn helemaal trots, op zichzelf uiteraard. De puzzel is klaar en ze willen dolgraag dat ik kom kijken naar het eindresultaat. Ze hadden nog niet door dat er nog een verrassing is. En dat is de Tiptoi® pen (deze is niet inbegrepen bij de puzzel)! Via internet is het bestand voor de pen eenvoudig en kosteloos te downloaden. Daarna kun je de pen aanzetten en begint het nieuwe spel met de puzzel.

De oudste dochter gaat er eens uitgebreid voor zitten en tipt overal op waar ze maar op kan tippen. Het ene verhaal na het andere verhaal krijgt ze te horen. Ook speelt ze het spel en hier vermaakt ze zich nog langer mee. Aandachtig bestudeert ze alles en ze tipt er rustig op los. Ook de andere kinderen komen nieuwsgierig kijken naar het spel en willen maar al te graag meespelen. Dan komt al snel de vraag of er ook andere puzzels zijn van TipToi.

Tiptoi heeft niet alleen puzzels in het assortiment, ook zijn er spellen, boeken en speelfiguren. Er is zelfs een heuse wereldbol waarbij de kinderen kunnen ontdekken. Ondanks dat het nog lang duurt voordat Sinterklaas komt, hebben de kinderen al een verlanglijstje gemaakt. Uit de oude speelgoedboeken en de reclame folders welke elke week weer in de brievenbus liggen weten ze dat ze met een gerust hart kunnen knippen en plakken. Niet alleen Sinterklaas krijgt de verlanglijstjes. Ook wordt er gretig gedacht aan opa's, oma's, ooms, tantes en aan de kerstman. Er zijn immers meerdere feesten in het jaar waarbij ze kado's kunnen krijgen.

Nadat de kinderen dan eindelijk uitgespeeld zijn met de puzzel en de knipsels (die stiekem gewoon onderin de oud-papier doos verdwijnen), gaan ze eens nadenken over hoe ze de spullen zelf bij elkaar kunnen krijgen. Uiteraard stimuleer ik ze hier helemaal bij en zit de eerste euro al in hun spaarpot. Zo wordt spelen en leren nog uitdagender. Maar nu eerst naar opa en oma, wellicht dat ze daar de tweede euro bij elkaar kunnen verdienen.

 

Share on Facebook
Share on Twitter