Zoeken...
Uitgelicht
home > Vivolanda
Emma de Koning

De lente is begonnen!

20 maart 2015 - Emma

Het is weer zover. De dag waar we allemaal op hebben gewacht… De lente gaat beginnen! En wat hebben we daar allemaal naar uit gekeken. Naar die eerste warme zonnestralen en naar buiten gaan zonder jas. Want dat hoort toch bij de lente? Lammetjes die vrolijk ronddartelen, de eerste bloemen die voorzichtig boven de grond komen kijken. En uren op terrasjes zitten kijken naar de mensen die voorbij komen. We hebben het allemaal nodig, even weer opladen na die donkere wintermaanden.

De lente voelt als een voorproefje van de zomer. Om je even te laten zien wat je allemaal hebt gemist toen je in december koud en verkleumd naast de kachel zat. En wij zijn niet de enige die hier zo van kunnen genieten. Want één van de startseinen van de lente is toch wel het moment dat de koeien vrolijk de wei in huppelen. De laatste jaren worden deze momenten zelfs vol enthousiasme vastgelegd en verspreid over het internet. Er worden zelfs heuse ‘koe in de wei-dagen’ georganiseerd. Waarbij hele gezinnen erop uit trekken om langs de weilanden de dames aan te moedigen.

En wat lijken wij dan eigenlijk allemaal op die koeien. Zodra de eerste zonnestralen achter de wolken vandaan komen begint het. Mensen komen voorzichtig hun huis uit, schuiven de gordijnen opzij. Zou het nu dan echt zover zijn? Kunnen we weer zonder jas naar buiten? Is het eindelijk weer tijd om met mijn zonnebril op, eindeloze wandelingen te maken en te genieten van het heerlijke weer? Stapje voor stapje beginnen we er weer in te geloven. De winter is voorbij! We kunnen onszelf weer opladen, en net als de koeien vrolijk rondhuppelen en genieten van alles om ons heen. 

En pas als die koeien hun eerste stapjes en sprongetjes in het verse gras hebben gezet kunnen we echt zeggen: “de lente is begonnen!”.

 

Share on Facebook
Share on Twitter