Zoeken...
Uitgelicht
home > Vivolanda
Charlotte Bleeker

Moederdag

08 mei 2017 - Charlotte

Moederdag vind ik een heerlijke dag. Het begint al met de voorpret, het niet in de klas mogen komen. Met grote letters staat er dan op de deur ‘verboden voor moeders’ en als het cadeautje dan mee naar huis mag, wordt het op een zorgvuldig uitgekozen plek verstopt. ‘Mama, je mag even niet onder mijn bed kijken hoor!’

Als Moederdag dan eindelijk is aangebroken, hoor je al heel vroeg in de ochtend gestommel in huis. Het lekkerste ontbijtje (ahum) wordt voor je gemaakt en als je net doet alsof je nog slaapt, wordt je wakker gekust en verrast met het cadeautje en het ontbijt op bed. Vol trots kijken ze hoe je het cadeau uitpakt en bewondert.

Meestal stelt het niet heel veel voor, een geschilderd bloempotje of een versierd spiegeltje. Toch vind ik dit de mooiste cadeautjes om te krijgen. Een cadeau uit de winkel kan iedereen kopen, maar iets wat zelfgemaakt is, is uniek!

Op Moederdag gaan we ook altijd even langs bij mijn moeder. En nee, ik maak de cadeautjes niet meer zelf. Maar omdat mijn moeder ook heel belangrijk is voor mijn dochter, maakt zij vaak wel wat leuks voor haar. Dan wordt Moederdag ook een beetje Oma-dag.

Deze keer hebben we gekozen om wat leuks te maken met ‘mijn eerste spa’ van Science4you. Echt iets voor mijn dochter. Proefjes doen met lekkere geurtjes en kleurtjes. Je kunt kiezen uit wel 21 experimenten en in het boekje wat je erbij krijgt staat heel duidelijk uitgelegd hoe je deze experimenten moet uitvoeren, wat je nodig hebt en hoe lang het duurt. Met alle weetjes die in het boekje staan, is het ook nog eens heel interessant. Zelfs ik leer hier nog wat van!

Nadat we alles hebben klaargezet om badzout voor oma te maken, zijn we begonnen met de uitleg. Door het duidelijke stappenplan heeft mijn dochter het allemaal alleen kunnen doen. Het is erg leuk om haar zo ijverig bezig te zien, met de bijgeleverde handschoenen aan, druppeltjes tellen, goed roeren en kijken wat er gebeurd. Ik ben er wel bij gebleven, voor het geval dat er toch iets verkeerd dreigde te gaan. Blauwe kleurstof is erg mooi in badzout, maar liever niet over de hele eettafel. 

Het mooi versierde potje badzout hoeft nu niet verstopt te worden. Ons huis is gewoon even ‘verboden voor oma’s’. Trots mag ze het zondag aan oma geven. Mijn moeder zal er vast hetzelfde over denken als ik. Er is niets mooiers dan een zelfgemaakt cadeautje.

Share on Facebook
Share on Twitter