Zoeken...
Uitgelicht
home > Vivolanda
Charlotte Bleeker

Een heerlijk paasrecept

22 maart 2016 - Charlotte

Het is alweer bijna Pasen. Wat gaat de tijd toch hard! Pasen is een christelijk feest, maar de meeste mensen weten niet eens wat het inhoudt. Er wordt gevierd dat Jezus uit de dood opstond. Wist jij het? Ik vier het vooral als einde van de winter en begin van de lente. Eindelijk de koude dagen voorbij en langzaam maar zeker naar de hogere temperaturen. Ik hou ervan! Goede reden voor een feestje toch? Misschien is dat ook de reden dat ik zo van Pasen houd. Ik vier de lente! En bij een feestje hoort natuurlijk lekker eten.

‘s Ochtends begint het al. Lekker vroeg uit de veren, de tafel mooi dekken, broodjes in de oven. En niet te vergeten de matzes en de paasstol. ’s Middags gaan we met de hele familie paaseieren zoeken en die moeten natuurlijk ook opgegeten worden. Horen paaseieren eigenlijk bij het christelijke geloof? Geen idee, maar lekker is het in ieder geval wel!

Dit jaar vind ik het wel leuk om weer eens wat zelf te maken voor het paasontbijt. Een bananenbrood. Ze noemen het brood, maar het lijkt vooral op cake, maar dan veel gezonder. Lekker met wat honing erop en wat kwark erbij.

Ik heb het al vaker gemaakt, steeds een beetje anders. Je kan namelijk heel goed variëren met de ingrediënten, als je de basis maar hetzelfde houdt.

Wat je altijd nodig hebt:
3 rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter)
3 eieren
50 gram havermout
100 gram boekweitmeel
1 zakje bakpoeder
Honing
Kaneel
Vanille extract

Met de rest van de ingrediënten kun je variëren. Ik heb gekozen voor (grof gehakte) walnoten en rozijnen. Maar ook dadels, cranberries, appels, gemengde noten of pecannoten zijn heerlijk. Je kunt er ook eens cacaopoeder doorheen mengen. 

Verder heb je een blender nodig, ik gebruikte mijn nieuwe blender van Princess. Daarnaast heb je nog een mengkom en een bakblik van ongeveer 25 cm nodig.

Verwarm de oven voor op 175 graden. 

Maal de havermout tot meel in de blender en houd apart. Doe nu de bananen en de eieren in de blender en mix het geheel goed. Doe dit mengsel in een mengkom en meng de havermoutmeel, boekweitmeel en bakpoeder erdoor. Is het beslag niet dun genoeg, meng er dan een paar eetlepels melk doorheen. Nu kun je alle andere ingrediënten erdoor roeren. De hoeveelheid doe ik altijd op gevoel. Stiekem proef ik dan even van het beslag. Lekker!

Daarna kan het beslag in de cakevorm en 40 á 50 minuten later is je bananenbrood klaar.

Doe meteen nadat je de blender hebt gebruikt een druppel afwasmiddel en wat warm water erin, even aanzetten en hij is zo schoon. Je kan hem dan meteen gebruiken voor bijvoorbeeld een sapje. Zo maakte ik er nog een lekker sapje bij met sinaasappel en banaan.

Een makkelijk recept voor een lekker paasontbijt, voor de lunch of gewoon als tussendoortje. Ik geef het toe, ik kan het altijd wel eten!

Share on Facebook
Share on Twitter