Zoeken...
Uitgelicht
home > Vivolanda
Charlotte Bleeker

Fit de zomer in

12 mei 2016 - Charlotte

De zomer is in aantocht! Die dikke winterkleren kunnen weer verbannen worden naar de onderste planken in de kast. Hopelijk duurt het nog heel lang voordat die weer te voorschijn mogen komen!

Toch schrik ik als ik mijn zomerkleding aantrek. Zie je niet teveel rolletjes? Heb ik wel een platte buik? Er mogen eigenlijk wel wat kilootjes vanaf. En waar zijn mijn billen? Dat betekent: aan de slag! Maar hoe? Waar begin ik? Gezonder eten? Meer bewegen? Ik begin me in te lezen op internet, op zoek naar de beste tips en tricks, maar al gauw zakt de moed me alweer in de schoenen. Want wat is nou de beste manier tussen al die goed bedoelde adviezen?

Gelukkig heeft Beurer daar iets op gevonden. Een activity tracker die je activiteit meet en een weegschaal die naast je gewicht ook je vetpercentage, spiermassa en je benodigde calorieën aangeeft. Deze twee werken samen met de Beurer bodyshape app. Zij rekenen voor je uit wat je moet doen om back in shape te komen. Je voert je gegevens in in de app dan je laat de app verbinding maken met de activity tracker en de weegschaal. Zo kun je zien welke doelen je moet halen om het gewenste resultaat te bereiken!

Na een nacht van 8 uur maakt de activity tracker je wakker met een buzzer. Niks geen irritant geluid van een wekker maar rustig wakker worden, doordat je pols begint te trillen. Even de activity tracker verbinding laten maken met de app (zie je meteen hoe je hebt geslapen), dan nog even op de weegschaal en je kan weer aan een nieuwe dag beginnen. Gedurende de dag voer je in wat je eet en drinkt en hoeveel. Voldoende groente en fruit, veel water en zo min mogelijk snacks en frisdranken. Om aan voldoende beweging te komen, staat er op je trainingsdagen een programma voor je klaar, die goed thuis uit te voeren is. Simpel toch?

Het klinkt heel eenvoudig, maar het vergt wel wat oefening om het allemaal goed werkend te krijgen. De Bluetooth verbinding heeft soms wat problemen en maakt af en toe geen connectie met de weegschaal. Wil je je gewicht doorgeven in de app, dan moet je soms wel wat geduld hebben. Ook heb ik het vermoeden dat de stappenteller niet altijd even goed werkt. Na een dag hard werken, waar ik behoorlijk intensief bezig ben geweest, blijft de stappenteller steken op 5000 stappen en een dag huishouden geeft 7500 stappen aan. Dit verbaasde me, of zou ik thuis echt zoveel meer lopen?

Gelukkig werkt het verder prima. Ik vind dit een hele fijne manier om aan mijn gezondheid te werken. Geen dieet, maar wel een handige app met richtlijnen, oefeningen en hier en daar wat extra tips. Je krijgt hierdoor veel meer inzicht en het maakt je bewust van je levensstijl. Ik denk dat ik niet de enige ben, die af en toe (meer toe dan af) een snoepje, koekje of 2, 3 en nog wat nootjes in de avond neemt. Ongemerkt eet je daardoor toch meer dan je verbrand. Als je in de app aangeeft hoeveel je van iets eet, is het veel beter te controleren voor jezelf en een extra motivatie om de 100% te halen. Ik ga er in ieder geval voor, ik heb er zin in!

Share on Facebook
Share on Twitter