Zoeken...
Uitgelicht
home > Vivolanda
Charlotte Bleeker

Oud & nieuw

07 januari 2016 - Charlotte

Een heel gelukkig nieuwjaar toegewenst! 2015 zit er op! Welkom 2016!

Altijd weer een moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Terug kijken naar de mooie dingen die gebeurd zijn en de minder leuke dingen liever vergeten. Daar komen vaak dan ook de goede voornemens uit voort. Want wat had je eigenlijk liever anders willen doen? 1 januari is het moment om dit aan te pakken!

Stoppen met roken, afvallen, minder snoepen, meer geld verdienen, huis opknappen. En ga zo maar door. Ik weet er ook nog wel een aantal voor mezelf te verzinnen. Maar wist je dat 92% van de goede voornemens mislukken? Dat betekent dat er maar 8% slagen! Waarom doen we het dan elk jaar weer, terwijl we het toch niet vol kunnen houden? En waarom juist op 1 januari, terwijl er nog 364 andere dagen in het jaar zitten? 

Mijn goede voornemen was dan ook om niet te wachten tot 1 januari. Als je iets toch al wilt veranderen, kan je ook meteen beginnen. Zo staat er al een tijdje een hele mooie oude secretaire in de woonkamer. Voor weinig geld op de kop weten te tikken, alleen schreeuwde hij wel nog om een likje verf. Om mijn goede voornemen te laten slagen, heb ik dus vrijwel meteen een kwast, schuurpapier en verf gepakt (ik had het zelfs al in huis, kun je nagaan) en ben ik begonnen. En diezelfde dag, nog voor de jaarwisseling, was het oude kastje weer als nieuw. En wat voelt dat heerlijk zeg, nu er weer een projectje thuis is afgerond! 

Ik heb het gevoel dat het met mijn goede voornemen wel goed gaat komen. Al bedenk ik me net wat voor kleine klusjes er nog meer gedaan moeten worden. Pff, nu even niet hoor. Misschien volgende week, ergens…

 

Share on Facebook
Share on Twitter