Zoeken...
Uitgelicht
home > Vivolanda
Eloisa Gerritse

Welterusten, slaap lekker...

28 juli 2016 - Eloisa

Als je moeder bent, ben je eigenlijk een duizendpoot. Soms doen we 1001 dingen tegelijk.

Gebroken nachten zijn ook een onderdeel van het moeder zijn. Ik kan er over mee praten mijn dochtertje slaapt nu inmiddels na 3,5 jaar, sinds 2 weken netjes in haar eigen bed en slaapt eindelijk de nachten helemaal door. Als je dan een tweede krijgt hoop je dat het beter zal gaan, maar….helaas. Met mijn zoontje begonnen de gebroken nachten opnieuw. Vaak krijgen we tips van anderen, je moet het zo en zo doen óf dit en dat heeft bij onze kinderen geholpen. En weet je... bij iedereen gaat het anders, je moet doen waarbij je jezelf goed voelt en soms komt de oplossing uit onverwachte hoek.

Zo hebben wij op het moment bij ons zoontje op zijn kamer een super leuk Fizz Creations Look-a Lite: Star Wars Yoda verlichting neergezet. Dit lampje geeft een zachte sfeerverlichting, is leuk en staat ook nog eens stoer in zijn kamer. Voor wie het niet weet: Yoda is een personage uit Star Wars en is sinds enige tijd niet meer weg te denken bij ons thuis. Je kan hem op batterijen laten werken of je kan hem aansluiten met een kabel (beiden worden trouwens niet meegeleverd). Op dit moment is het lampje dé oplossing voor onze gebroken nachten. Sinds een paar nachten slaapt de kleine man dan ook door en dat is een verademing!

Is het toeval dat hij nu ineens doorslaapt of…? Geen idee, maar met zoveel slapeloze nachten is het zo fijn dat we zelf onze nachtrust ook terug krijgen. Je zou bijna gaan geloven in ‘the force’. Als jullie zouden vragen “wat is nou de allerbeste tip om je kinderen door te laten slapen?” Dan zou ik zeggen “luister naar je eigen gevoel, doe datgene waarbij je jezelf goed voelt. Anderen kunnen het nog zo mooi vertellen, ieder kind is anders.” Uiteindelijk zal het goed komen, want de aanhouder wint. “May the force be with you too!”.

Share on Facebook
Share on Twitter