Zoeken...
Uitgelicht
home > Vivolanda
Charlotte Bleeker

Barbecueweer

21 mei 2015 - Charlotte

Ja hoor, de temperaturen gaan omhoog. Af en toe tikt de thermometer zelfs al de 20 graden aan. De slippertjes gaan aan, de witte benen komen tevoorschijn. We fietsen naar terrasjes of luieren in het park. Opeens zien we onze buren weer en doen we een drankje bij elkaar in de tuin. 

Het is altijd een hele belevenis die eerste echte zomerse dagen in Nederland. Alsof we uit een diepe winterslaap komen, gaan wij Nederlanders massaal naar buiten.

En als de temperatuur goed is en er weinig wind staat, komt daar ook nog de BBQ-koorts bij. Want wat is er nou fijner om zo’n warme dag af te sluiten met een lekkere barbecue? Je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wil. Ik ben vooral van het relaxed barbecueën. Niet te moeilijk doen, het gaat vooral om de gezelligheid. Een stukje vlees, wat stokbrood en een glaasje wijn. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Heerlijk!

Mijn favoriete stukje vlees is een stokje kip yakitori. Heerlijke gemarineerde kip, die wat zoeter is dan de gewone saté. En vergeet vooral ook de marshmallows niet aan het einde! Dit is een klein feestje voor de kids. Al vind ik het zelf ook altijd wel erg lekker.

Benieuwd naar mijn kip yakitori? Hieronder volgt het recept. De hoeveelheden van de ingrediënten zijn naar eigen inzicht. 

Kipfilet in blokjes, sojasaus, honing, uitgeperst teentje knoflook, gemberpoeder, koriander en olie.

Meng alles voor de marinade. Houd één derde deel apart. Doe de rest bij de kipfilet en laat het een paar uur tot de hele nacht lekker intrekken. De stokjes in een bakje water leggen en vlak voordat de barbecue aan gaat, de kipfilet aan een stokje rijgen. Zodra de barbecue op temperatuur is, de stokjes erop leggen en af en toe insmeren met de apart gehouden marinade. Eet smakelijk!

Share on Facebook
Share on Twitter