Zoeken...
Uitgelicht
home > Vivolanda
Bartosz Corbet

Epische Bolognesesaus

19 mei 2015 - Bartosz

Ik hou van tomatensaus. Mijn kinderen houden van tomatensaus. Mijn vrouw houdt van tomatensaus. Iedereen houdt van tomatensaus. Bolognese, Carbonara, Fungi. Tomatensaus met gehaktballen, tomatensaus met schnitzel, tomatensaus met bloemkool. Jij houdt toch ook van tomatensaus? Precies. Dus hier is een recept voor de allerlekkerste Bolognese tomatensaus die je ooit gaat maken. Snel klaar dus easy cooking!

Wat heb je nodig?

Voor 1,5 liter Bolognese saus:

  • Lekker gehakt. Verwen jezelf en ga eens naar de slager, want misschien ben je vergeten hoe gehakt smaakt (niet naar gemalen karton namelijk), zeg 500 gram.
  • Champignons
  • Prei
  • Paprika, rood
  • 2 uien
  • Knoflook 3 a 4 tenen
  • Oregano / basilicum
  • Half glaasje rode wijn
  • Salami (mag broodbeleg zijn, geen snijworst!) 50 gram
  • Parmezaanse kaas (50 gram) Ook hier geldt: Haal het bij de kaasboer of op de markt, en niet uit een busje. Fijn raspen.

Here we go:

Bak in een pan het gehakt rul, en pers dan de knoflook erbij. Zet het vuur laag.

Snijd de groenten fijn en bak ze in een andere pan in olijfolie lekker krokant. Bak ze in kleine porties, want als je te veel tegelijk in de pan doet dan lopen de groenten leeg en dan ben je ze aan het koken. En je snapt dat dat anders smaakt! Heb je een portie gebakken, gooi het dan bij het gehakt.

Alles gebakken? Mooi. Al bijna klaar! Dan doe je er 3 pakjes Heinz Tomato Frito bij. Dit is heerlijke basissaus zonder toevoegingen.

Tevens de 2 eetlepels oregano, de Parmezaanse kaas, salami en de rode wijn erbij doen. Zout is meestal niet nodig maar proef voor de zekerheid. Laat het weg als je garneert met kaas.

Kwartiertje pruttelen op een laag vuur en de saus is klaar.

Garneren met rauwe spinazie en extra belegen kaas, of maak er een frisse salade bij.

Buon apetito!

Share on Facebook
Share on Twitter