Zoeken...
Uitgelicht
home > Vivolanda
Bartosz Corbet

De winter komt eraan

14 december 2015 - Bartosz

Gure winden en regenbuien teisteren je humeur. Er is niks prettiger dan thuiskomen en een heerlijke geur van een stoofschotel aan te treffen.

Deze keer komen we thuis bij draadjesvlees in mosterdsaus!

Dit heb je nodig (voor 6 personen):

- 500 gram hamlappen of varkenslappen
- ketjap
- soja saus
- 3 laurierblaadjes
- grove mosterd (4 eetlepels met een flinke kop er op)
- champignons
- 4 tenen knoflook
- ui
- 2 kruidnagels
- theelepel gemberpoeder
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- snufje koriander

Snijd de hamlappen in stukjes en schroei ze aan alle kanten dicht in een hete pan.

Heb je een kleine pan, dan doe je het in twee sessies (je wilt het vlees dichtschroeien he, niet koken)

Doe de gesnipperde ui erbij zodat deze nog mee bakt.

Pers ook 4 tenen knoflook erin.

Blus het vlees met een kwart liter water, een flinke scheut soja (ongeveer 3 eetlepels) en een scheut ketjap.

Hak de champignons in grove stukken en doe ze erbij.

Nu moet het mengsel een poos stoven.

Nu, stoven is een kunst. Gebruik in ieder geval een stoofplaatje om de hitte beter te spreiden. Houd het stoofvlees nét aan de kook.

Na een uur of 3 (af en toe roeren) kun je es gaan proeven. niet zout genoeg? beetje soja bijvoegen. Niet zoet genoeg? Ketjap!

Dit gerecht moet lukken zonder extra suiker of zout, maar leef je uit als je het mist, het moet wel lekker blijven he ?

Nou, in die drie uur heb je vast verzonnen wat je er bij wilt eten. Ik kies voor een stamppot van aardappels, pastinaak en winterpeen.

Koken, stampen, en op smaak maken met roomboter en zout.

Als je vindt dat je nog niet genoeg groente hebt, kun je een koolsalade maken of wat je zelf wil.

Serveren met een Leffe Bruin of een Bockbier naar keuze.

 

Share on Facebook
Share on Twitter