Zoeken...
Uitgelicht
home > Vivolanda
Bartosz Corbet

Thuis pizza maken

04 maart 2015 - Bartosz

Ik ben fan van pizza. Ik ben fan van mijn pizza bezorgboer. Maar nu heb ik een pizzapan. “Pff, amme dikke hoela, ik heb een oven, ik hoef niet zo n dure pan!” hoor ik je denken. Echt wel!

Als je van pizza houdt tenminste. De reden dat een pizza van de pizzaria zo lekker is, is de hoge temperatuur dat een pizza gebakken wordt. Dit gebeurt namelijk rond de 350 graden Celcius of meer. Deze pannen halen die temperatuur ook, en je pizza is klaar binnen 5 minuten. Omdat je met de meeste pizzapannen op een steen bakt, trekt het vocht uit je (zelfgemaakte) deeg in de steen en bakt daardoor ook in het midden gaar en krokant.

Deze pan heeft me al honderden euro’s bespaard (sorry Piccolo!)

Maar de grote smaakmaker is natuurlijk de saus.

Daarom heb ik hier een recept voor 500 ml saus (4 pizzas van 30 cm)

  • grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 500 ml Heinz Tomato gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel suiker
  • oregano

En als geheime ingrediënten:

  • 15 gram (ongeveer 6) olijven
  • 1 glaasje rode wijn

Hak de uien, knoflook en de olijven fijn. Kleiner is beter! Bak deze in een pan met hete olijfolie. Na 10 minuten zet je het vuur laag en blus je de gefruite uitjes met de gezeefde tomaten en de rode wijn. voeg de eetlepel suiker toe (om de zure tomaten te compenseren) en een eetlepel oregano.

 

Let op dat je niet eigenwijs zout gaat zitten toevoegen. De pizza zouter maken doe je straks met kaas. Laat het geheel nog een poosje pruttelen. Heb je de tijd? zet het vuur laag en doe er een laurierblaadje bij. Hoe langer de saus op staat, des te geconcentreerder hij wordt. in principe ben je binnen een half uur klaar. Als de saus dik genoeg is is de saus klaar :)

Ook al hou je niet van olijven, ik raad je aan om het toch eens zo te proberen. Ook de alcohol uit de wijn verdampt al bij 80 graden dus no way dat ie de pizzapan overleeft! Per pizza heb je ongeveer 2 eetlepels nodig en de rest vries je gewoon in.

Eet smakelijk!

Share on Facebook
Share on Twitter